Úgy éreztem, hogy ha ma nem ehetek lángost, akkor összedől a világ. Így átalakítottam a receptem lassú felszívódásúra, hogy nyugodtabb lelkiismerettel ehessük. Isteni finom lett, nem is tudtam betartani, hogy csak másfelet egyek belőle, de holnap majd lemozgom. 🙂
Hozzávalók:
350 g teljes kiőrlésű liszt
150 g búzaliszt
2 dl tej
3 dl víz
1 csomag (50 g) friss élesztő
1 púpos teáskanál só
Növényi olaj a sütéshez
Sajt, tejföl fokhagyma a tetejére
Elkészítés:
A tej és víz keverékét langyosra melegítjük, ebben felfuttatjuk az élesztőt. Közben egy kelesztőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Simára keverjük, majd kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük. Az olajat felforrósítjuk, ezután olajozott kézzel gombócokat csipkedünk a megkelt tésztából, és lángos alakúra formázzuk a kezeink között. Mindkét oldalát pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a maradék olajat. Tejföllel, sajttal, fokhagymával tálaljuk. Kalória bomba (ki se mertem számolni), de néha belefér.
Nekem 12 db lett belőle, így egyenként 30 g ch-t tartalmaz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: