Vigyázz! Kész! Gyere, Baba!

Egészséges (IR barát) kifli recept

Indítsuk a napunkat egy lassú felszívódású isteni finom, saját készítésű pékáruval. 

WP_20160124_18_23_02_Pro (2)

 

Hozzávalók:

27 dkg teljes kiőrlésű liszt

8 dkg búzaliszt

1 csipet búzasikér

25 g friss élesztő 

250 ml langyos víz

1 tk só 

25 g olvasztott vaj

 

Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Dagasztás után meleg helyen fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. 8 cikkelyt készítünk, melyeket tovább nyújtunk, és kifli formájúra tekerjük. A 8 kiflit még negyed órán át kelesztjük a tepsin. A sütőt közben 210 °C-ra előmelegítjük,  és egy kis lábas vizet is a sütő aljába helyezünk, hogy párás környezetet teremtsünk. A kiflik tetejét kenjük meg kevés tejjel, majd 18 perc alatt süssük pirosra.

 

Darabja 30 g ch-t tartalmaz abban az esetben, ha 8 db-ot készítettünk. Fogyasszuk sok zöldséggel, könnyű szendvicsfeltetétekkel!

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!