Indítsuk a napunkat egy lassú felszívódású isteni finom, saját készítésű pékáruval.
Hozzávalók:
27 dkg teljes kiőrlésű liszt
8 dkg búzaliszt
1 csipet búzasikér
25 g friss élesztő
250 ml langyos víz
1 tk só
25 g olvasztott vaj
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Dagasztás után meleg helyen fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. 8 cikkelyt készítünk, melyeket tovább nyújtunk, és kifli formájúra tekerjük. A 8 kiflit még negyed órán át kelesztjük a tepsin. A sütőt közben 210 °C-ra előmelegítjük, és egy kis lábas vizet is a sütő aljába helyezünk, hogy párás környezetet teremtsünk. A kiflik tetejét kenjük meg kevés tejjel, majd 18 perc alatt süssük pirosra.
Darabja 30 g ch-t tartalmaz abban az esetben, ha 8 db-ot készítettünk. Fogyasszuk sok zöldséggel, könnyű szendvicsfeltetétekkel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: